Lüks bir villanız ya da köy eviniz var. Havuz yaptırmak istiyorsunuz ve havuz tesisatı ve diğer detaylarında kaliteli olması sizin için önemli. O zaman bu yazımızı mutlaka okumalısınız. Çünkü havuz yaptırırken mutlaka bu bilgiler işinize yarayacak.

Havuz tesisatı, havuzun iskeleti gibidir. Betonlama ve dış yüzeyde kullanılan dekorasyon malzemeleri ise kıyafeti gibidir. İskelet yapısı iyi değilse, havuz ne kadar güzel görünürse görünsün bir işe yaramayacaktır.

Mükemmel bir yapıya sahip, havuz tesisatı nasıl yapılıyor? Biliyor musunuz? Haydi gelin birlikte öğrenelim.

Havuz Tesisatı Nasıl Yapılıyor?

Her inşaat ve dekorasyon işinde olduğu gibi, havuz yapımında başlamadan önce projesi hazırlanıyor. Hem mimari, hem de mekanik proje… Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için biz havuzun tüm yapım aşamalarını anlatalım. Çünkü hepsi birbiriyle bağlantılı…

Proje işlemi tamamlandıktan sonra, öncelikle havuz temelinin atılması için proje doğrultusunda kazı yapılır. Yeterli alan kazıldıktan sonra beton dökümü ve sıkıştırılması işlemi yapılır. Ham beton üzerine grobeton döküm işlemi tamamlanır ve havuz tesisatı aşaması da aynı zamanda başlamış olur.

Statik projesine uygun olarak demir donatılar yerleştirilir. Donatılar arasına ise havuz filtrasyon tesisatı yerleştirilir. Filtrasyon tesisatı yerleştirildikten sonra gerekli kontrolleri yapılır. Çünkü daha sonra bu sistem, yapının altında yer alacaktır ve testi zor olacaktır.

Taban betonu ve perde betonu arasına yalıtım malzemesi serilir. Bu malzeme olası su kaçaklarını engellemek içindir. Ayrıca etkili bir izolasyon malzemesi olan şişen bant, havuz tabanına ve kenarlarına uygulanır.

Havuzun yan perde kalıpları çıkarılır ve buraya aydınlatma kabloları ve aydınlatma tesisatları döşenir. Tabi ki projesine uygun olarak…

Yüzme havuzu tesisatı işlemine daha sonra; makine dairesi, denge deposu ve üst hasır çelik kalıplar yerleştirilir. Ayrıca projesine uygun olan diğer detaylar ve kapak rezervasyon boşlukları tamamlanır. Döşeme üst betonu dökülmesi ile 2. Aşama tamamlanmış olur.

Sıhhi tesisat döşeme aşamasına başlanır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, tesisat bağlantı noktalarının iyi bir şekilde yapılmasıdır. Yani daha sonrasından su sızdırmayacak yapıda inşa edilmelidir. Denge deposuna yeterli miktarda su gelip gelmediği kontrol edilir. Tüm boru tesisatı makine dairesi ile bağlantılıdır. Dolayısıyla makine dairesi tesisat borusu bağlantıları da kontrol edilmelidir.

Makine dairesinin yeri de kolay müdahale yapılacak bir konumda olmalıdır.

Son olarak tüm tesisatların test edilmesiyle havuz yapımı tamamlanmış olacaktır.

Hemen Servisi Ara +90534 697 49 57

Havuz Tesisatı Denge Tankı Ne İşe Yarar?

Havuz denge tankı aşağıda sıralayacağımız görevlerin yerine getirilmesi için inşa edilir:

Tüm denge tankları, havuz yapısının hemen altında bulunur.

Havuzda Ne Tür Tesisat Boruları Kullanılır?

Genel olarak yapılan hesaplarla ortaya çıkan çaplarda PVC borular kullanılır. Bu borular, bina tesisatlarında kullanılanla aynıdır. Havuz pompalarında ve makine dairesinde bulunan bazı borular ise çelik ya da galvanizdir.

Havuz Soğutması ve Isıtması Nasıl Yapılır?

Havuz ısıtması için özel rezistanslı ısıtıcılar kullanılır. Bu ısıtıcılar kapalı ve açık ortamlarda bulunan havuzların sıcaklığını 30 derecede tutarlar. Havuz ısıtması işlemi genelde kapalı havuzlarda yapılır. Havuz ilk ısıtma işlemi, yaklaşık olarak 72 saattir.

Havuz soğutması işlemi ise hem kapalı, hem de açık yapıda olan havuzlarda yapılır. Soğutma işlemi, ısı pompaları ile gerçekleştirilir. Isı pompası aynı zamanda havuzun ısıtılması için de kullanılabilir. Ancak bu cihazlar çok fazla miktarda elektrik enerjisi kullanırlar.

İster açık olsun, isterse kapalı, tüm havuzlarınızın sıhhi tesisat onarım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca tıkanıklık açma işlemi de yapıyoruz.

Vermiş olduğumuz hizmetler arasında Su kaçağı tespiti,tıkanıklık açma, tadilat ve dekorasyon hizmetleride vardır.

 

Bizleri instagram hesabımızdan takip edip güncel paylaşımlardan haberdar olabilirsiniz; https://www.instagram.com/merkezsutesisati/