Balkon tavanından su gelmesi, farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilecek bir durumdur. Ancak neden ne olursa olsun, bu sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi gerekir. Aksi durumda boya ve sıvanın dökülmesi, balkon demirlerinde korozyon ve çürüme oluşması gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkar.

Merkez Tesisat olarak balkon tavanında su gelmesi veya farklı tesisat sorunlarınıza profesyonel çözümler üretiyoruz. Teknolojik cihazlarımızı kullanarak sorunu kısa sürede tespit ediyor ve etkili yöntemlerle kalıcı olarak gideriyoruz. Profesyonel tesisat hizmetlerinden yararlanmak için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Hemen Servisi Ara +90534 697 49 57

Balkon Tavanından Su Gelmesi
Balkon Tavanından Su Gelmesi

Yağmurlu Havada Tavandan Su Akması Normal Mi?

Yağmurlu havalarda balkon tavanından su gelmesi veya normal zamanlarda banyo tavandan su akması normal olmayan durumlardır. Bunların temelinde, tesisatta yer alan sorunlar vardır. Söz konusu sorunların zaman kaybedilmeden giderilmesi ise son derece önemlidir.

Balkon veya banyo tavanından gelen sular, muhtemelen buradaki beton yapının içerisinden geçer ve ilgili yerdeki demirleri etkiler. Boya kavlaması, sıvanın dökülmesi ve tavanın bir kısmının çökmesi gibi olaylar yaşanabilir. Hatta sorunun giderilmesi ertelenirse balkonun tamamen çökmesine varıncaya kadar olumsuzluklar yaşanabilir.

Balkon Tavanından Su Gelmesi
Balkon Tavanından Su Gelmesi

Balkon Tavanından Su Gelmesi Nedenleri

Balkon tavanından su gelmesinin nedenleri şu şekildedir:

  • Balkon giderinin tıkanması ve giderde biriken suyun sızması
  • Balkon giderinde kaçakların oluşması ve giderden akan suyun balkon tavanına geçmesi
  • Balkondan geçen (varsa) tesisattaki su kaçakları

Bu problemin temel nedeni, balkondaki giderdir. Tıkalı veya kaçak olan giderler, tavandan su gelmesi türünden sorunlara neden olurlar.

Tavandan Su Akması Nasıl Önlenir?

Tavandan su akmasının engellenmesi için öncelikle nedenin tespit edilmesi gerekir. Bu noktadaki başlıca nedenler, gider ve tesisattaki kaçaklardır. Dolayısıyla ilk olarak kameralı sistem ile gider boruları kontrol edilir. Tıkanıklık, kaçak ve kırık kontrolü yapılır.

Ayrıca balkondan geçen tesisat borusu varsa akustik dinleme cihazı ile bunlar da kontrol edilir. Böylece herhangi bir kaçak olmadığından emin olunur.

Kaçak ve tıkanıklık tespiti durumunda ise bunlar özel yöntemlerle giderilir. Giderdeki kaçaklar küçük boyutlu olduğunda özel ilaçla kırmadan tamir edilirken, tesisat borularındaki kaçaklar ise küçük bir bölümün kırılması ile tamir edilir.

Bizleri Instagram hesabımızdan takip edip güncel paylaşımlardan haberdar olabilirsiniz; https://www.instagram.com/merkezsutesisati/ Ayrıca Youtube kanalımızı da takip edebilirsiniz.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x