Banyoya derz nasıl yapılır? Derz, fayansların arasında kalan boşlukların doldurulması için kullanılır. Böylece hem estetik bir görünüm sağlar hem de fayansların altına su sızmasını engeller. Bundan dolayı derz dolgusu çok önemlidir. Peki, derz dolgu nasıl yapılır?

Merkez Tesisat olarak derzlerin sökülmesi, yenilenmesi ve yeniden yapılması noktasındaki ihtiyaçlarınıza profesyonel çözümler üretiyoruz. Bu konuda bilgi almak ve tesisat ile ilgili diğer hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle dilediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.

 

Hemen Servisi Ara +90534 697 49 57

 

 

Banyoya Derz Nasıl Yapılır?
Banyoya Derz Nasıl Yapılır?

Eski Derz Nasıl Sökülür?

Derz dolgusu yapabilmek için öncelikle eski derzin sökülmesi gerekir. Aksi durumda yapılan işlem sağlıklı ve kalıcı olmayacak, bir süre sonra yapılan dolgu kabararak dökülecektir. İşlemin sağlıklı ve kalıcı olabilmesi için derzin mutlaka etkili bir şekilde sökülmesi gerekir.

Eski derzlerin sökülmesi için kullanılacak farklı yöntemler vardır. Bu yöntemlerin en etkilisi derz sökme aparatıdır. Bu aparat ile derzlerin sökülmesi için izlenecek adımlar şu şekildedir:

Elinizde aparat yok ise düz bir tornavida ile de benzer adımları izleyerek sökme işlemini tamamlayabilirsiniz. Ayrıca sökme işlemi tamamlandıktan sonra toz fırçası ile ilgili bölgenin temizlenmesi gerekir. Toz kalmaması, işlem başarısı için önemlidir. Banyoya derz nasıl yapılır sorusunun ilk adımı genel hatları ile bu şekildedir.

Banyoya Derz Nasıl Yapılır?
Banyoya Derz Nasıl Yapılır?

Toz Derz Dolgu Nasıl Hazırlanır?

Derz yapılmak istendiğinde iki farklı seçenek olduğu görülecektir. İlk seçenek, toz şeklindeki üründür ve bunun kullanım için hazırlanması gerekir. Toz derz dolgusu şu şekilde hazırlanır:

Bu süreçte karıştırma çok önemlidir. Yeteri kadar karıştırma yapılmadığında homojen bir karışım oluşmayabilir ve istenen sonuçları almak imkansız olur.

Banyoya Derz Nasıl Yapılır?
Banyoya Derz Nasıl Yapılır?

Banyoya Derz Nasıl Yapılır?

Banyoya derz yapmak için öncelikle eski derzleri sökmek gerekir. Özel bir aparat veya düz bir tornavida ile sökme işlemi tamamlandıktan sonra ilgili bölge toz fırçası ile temizlenir.

Gerekli ön hazırlıkların ardından toz derz dolgusu uygun bir kapta hazırlanır ve spatula yardımı ile ilgili bölgelere uygulanır. Uygulama sırasında arada hiç boşluk kalmamasına dikkat edilir. İşlemin ardından ise 4-8 saat kadar beklenir ve derzlerin kuruması sağlanır. Sonrasında toz fırçası ile fazlalıklar alınır ve böylece işlem tamamlanmış olur.

Bizleri Instagram hesabımızdan takip edip güncel paylaşımlardan haberdar olabilirsiniz; https://www.instagram.com/merkezsutesisati/ Ayrıca Youtube kanalımızı da takip edebilirsiniz.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x