Tesisatta kaçak bulma konusundaki ihtiyaçlarınıza profesyonel çözümler üretiyor ve kaçaklarınızı kısa sürede tamir ediyoruz. Kullanmış olduğumuz özel cihazlar sayesinde duvarlarınızı veya zemini kırmadan kaçakları nokta atışı olarak buluyoruz. Su kaçağı tespiti konusunda detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Hemen Servisi Ara +90534 697 49 57

 

Tesisatta Kaçak Bulma Nasıl Yapılır?

Tesisatta, farklı nedenlere bağlı olarak su kaçakları meydana gelebilir. Söz konusu kaçaklar, temiz ve sıcak su tesisatında meydana gelebileceği gibi pis su tesisatında da meydana gelebilir. Borunun konumu ve kaçağın boyutuna bağlı olarak su kaçakları farklı belirtiler verir.

Sıcak su borularının büyük kısmı zeminden geçer. Bundan dolayı sıcak su borularında meydana gelen kaçakların belirtileri bir alt katta kendisini gösterir. Alt katın tavanında nemlenme, boya dökülmesi ve hatta sıvanın tamamen düşmesi şeklinde belirtilere neden olabilir. Benzer durum pis su tesisatındaki kaçaklar için de geçerlidir.

Temiz su tesisatının bir kısmı duvarlardan geçtiğinden, buradaki kaçaklar kendisini duvarda nem ve küf olarak belli eder. Ancak sızan suyun duvar içerisinde hareket etmesi nedeniyle kaçaklar her zaman nemin olduğu bölgede olmayabilir.

Tesisatta Kaçak Bulma
Tesisatta Kaçak Bulma

Tesisatta kaçak bulma için profesyonel yöntemler kullanılır. Özel olarak geliştirilen cihazlar, duvardaki nem seviyesini hassas şekilde ölçerek, sızan suyun çıkardığı sesi tespit ederek veya sıcak suyun yaydığı ısıyı belirleyerek kaçakların bulunmasını sağlar. Yeni nesil teknoloji olarak kabul edilen bu cihazlar, kırmadan su kaçağı bulma konusunda beklentileri büyük ölçüde karşılar.

·         Cihaz Olmadan Su Kaçağı Tespiti Yapılabilir Mi?

Tesisatta kaçak bulma denildiğinde akla ilk olarak teknolojik cihazlar gelir. Zira bu cihazlar duvarların veya zeminin kırılmasına gerek olmadan su kaçaklarının bulunmasını sağlar. Peki, cihaz olmadan su kaçağı tespiti yapılabilir mi?

Cihazlardan yararlanmadan su kaçaklarının tespiti için deneme ve yanılma yöntemi kullanılır. Kişinin deneyimi de bu noktada devreye girer ve duvardaki nem yoğunluğuna göre belli noktalar kırılarak kaçaklar aranır.

Deneme yanılma yöntemi ile kaçakları bulmak mümkündür. Ancak tesisatta kaçak bulma için bu yöntem tercih edildiğinde, gereksiz yere duvarların bir kısmının kırılması neredeyse kaçınılmaz olur. Zira sadece 10 cm gibi küçük bir yanılma olsa dahi gereksiz yere duvar veya fayans kırılır. Bu ise maliyetlerin gereksiz yere artmasına neden olur. Bazen de deneme yanılma yolu ile duvarlar kırılmasına rağmen kaçaklar tespit edilemez.

Kırmadan Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

Kırmadan su kaçağı tespiti yapmak, hem kaçakların hızlı bir şekilde bulunarak tamir edilmesine hem de bu süreçte maliyetlerin azalmasına neden olur. Bundan dolayı tesisatta kaçak bulma işleminin mutlaka kırmadan yapılması gerekir.

Fayans altında su kaçağı tespit işlemi yapılırken deneme yanılma yolunun kullanılması, gereksiz yere fayansların büyük kısmına zarar verilmesine neden olur. Bunun yerine yeni nesil teknolojik cihazlardan yararlanmak, sürecin daha kısa ve daha düşük maliyetli olmasını sağlar. Kırmadan su kaçağı tamiri için kullanılacak yöntemler genel itibariyle şu şekildedir:

Tesisatta Kaçak Bulma
Tesisatta Kaçak Bulma

Kırmadan Su Kaçağı Tamiri

Tesisatta kaçak bulma için kullanılan yöntemler, etkili sonuç vermekte ve en ufak bir kırma işlemine gerek kalmadan kaçakların bulunmasını sağlamaktadır. Bu aşamadan sonra kaçakların nasıl tamir edileceği, kırmadan kaçakların tamir edilmesinin mümkün olup olmadığı merak edilir.

Tesisatta Kaçak Bulma
Tesisatta Kaçak Bulma

Öncelikle su kaçağı tamiri için borulara ulaşılması gerektiği unutulmamalıdır. Dolayısıyla etkili tamir için sadece kaçağın olduğu küçük alanın kırılması gerekir.

Bizleri Instagram hesabımızdan takip edip güncel paylaşımlardan haberdar olabilirsiniz; https://www.instagram.com/merkezsutesisati/

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x